/
834 Views0

INTERVIU CU TROHIN OLESEA

Bună seara!

Bună seara! Bine v-am regăsit!

Vă rugăm să ne spuneți cine sunteți, cum vă numiți și unde lucrați.

Mă numesc Olesea, la moment sunt în concediu de maternitate cu al doilea copilaș, dar am activat ca profesor universitar.

Ce v-a determinat să veniți la acest sanatoriu?

Am venit la acest sanatoriu pentru a treia oară. Prima dată venisem pentru a cultiva un stil nou de viață, iar acum revin pentru a-mi „alinta” sufletul cu tot ce e mai frumos, sănătos și dulce.

Vi s-au îndreptățit așteptările?

Întotdeauna rezultatele obținute mi-au întrecut așteptările. Vin aici pentru o revigorare mintală, fizică și spirituală; plec de-aici cu pozitivitate, spirit înalt și forță fizică deosebită!

Referitor la pacienții mai gravi, au fost cazuri că și-au coborât glicemia de câteva ori, și-au restabilit forțele după un accident vascular cerebral (fiind parțial paralizați), au pornit sistemul locomotor, fiind practic imobilizați, și asta doar pe parcursul unui sejur de 11 zile.  Îndemn pe toți să practice o asemenea terapie, înaintea celei tradiționale cu „sacii” plini de pastile!

Ce ne puteți spune despre procedurile care se fac aici, despre echipa medicală?

Aici procedurile sunt deosebite și lucrează în ansamblu, începând cu un masaj iscusit, apoi baie cu jet, băi de picioare, etc., oricare dintre ele pune în funcțiune circulația sanguină, care ulterior contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar! Ceea ce face acest loc deosebit sunt cadrele medicale, care își îndreaptă toată puterea spre a ne îmbunătăți sănătatea, și elementul acesta e perceput în fiecare acțiune a lor! Fiecare procedură pornește cu o rugă fierbinte adresată Domnului de către terapeut, și acest lucru te face să te simți cu totul deosebit. Zâmbetul, atitudinea, grija pe care o poartă față de noi ne face să ne simțim ca acasă, ba chiar și mai bine!

Și încă ceva: procedurile de aici sunt gândite în așa fel încât să acționeze asupra unui spectru larg de probleme. Începând cu exercițiul fizic de dimineață și continuând cu masaje curative, împachetări ale corpului, saune, băi, parafină, cuptor cu infraroșu, toate au la bază un concept bine fixat, care îmbunătățește starea pacientului.

După părerea mea, cel mai important element este alimentația sănătoasă oferită aici. În acest punct pornește o adevărată revoluție față de clasicul stil de alimentare. Tot ce vedem aici bucură ochii, tot ce auzim aici bucură sufletul, căci muzica lină și pe un fundal foarte liniștit te relaxează la maxim.

Ce le-ați recomanda altor oameni care suferă de diferite boli?

După experiența mea proprie, le-aș recomanda oamenilor ca să aprobe, mai întâi de toate, un stil de viață sănătos. Mâncarea curată, mișcarea, exercițiul fizic să devină prietenii lor cei mai buni! Pare banal, dar rezultatele sunt incredibile! Doar schimbarea, înlăturarea unor vicii din viața de zi cu zi contribuie deja la o sănătate mai bună a corpului. Aici, la sanatoriul „Speranța”, ai șansa să cunoști, să înveți, să culegi și să aplici în practică tehnici anumite care sunt foarte efective pentru îmbunătățirea și menținerea unui mod sănătos de viață!

Nu o zic pentru placul vorbirii, dar o spun din practică. Eu personal îmi regăsesc forțele, îmi întăresc spiritul, îmi repornesc „ceasornicul” în direcția pozitivă. Când ies de aici, am impresia că aș zbura dacă aș încerca! Nu ratați să le vorbiți cât mai curând problemelor dumneavoastră de sănătate, ca să le împiedicați trecerea într-o stare mai gravă!

– Veți mai reveni la Centrul „Speranța”?

Acest Centru are în inima mea un loc deosebit, multe amintiri plăcute mă leagă de el, de aceea gândul de a reveni îmi aduce o stare generală de bucurie, dragoste și senzații plăcute… Cu mult drag, voi reveni ori de câte ori voi avea posibilitatea!

– Vă mulțumesc foarte mult, vă doresc să aveți o sănătate bună!

Mersi enorm! Și vouă vă doresc continuitate în tot ce faceți și recunoștință din partea tuturor!