/
830 Views0

IMPRESII DE LA CERNEV ELENA

Mă numesc Cernev Elena. Am 73 de ani. Locuiesc în satul Isacova, raionul Orhei.

Am aflat despre Centrul de Sănătate „Speranța” de la un pacient care se odihnea la stațiunea balneară „Codru” din Călărași. Dumnealui de asemenea doar auzise de acest Centru. El mi-a povestit succint lucruri interesante despre Centrul „Speranța”, și eu mi-am pus ca scop să vin și să mă conving.

În primul rând am fost plăcut surprinsă de amabilitatea cu care am fost primită și de atmosfera caldă.

În ce privește procedurile, ele diferă totalmente de procedurile de la celelalte sanatorii. Aici durata lor e de 45-50 de minute! Se face masaj total, de la degetele picioarelor până la umeri. Însăși rugăciunea cu care se începe fiecare procedură, ușurează suferința și-ți încălzește sufletul.

Datorită profesionalismului cadrelor didactice, pot să mă urc la etajul 3, pe când nu puteam să urc măcar 2 scări. Acum mă mișc mai mult, urc scările, dorm liniștit și am scăpat de multe afecțiuni.

Referitor la condițiile de aici, pot spune că e o curățenie ideală, un regim strict, dar nu obligator. Zilnic medicul ne informează ce trebuie să facem, ce să respectăm ca să ne recuperăm puterile și să ducem un mod de viață sănătos.

Hrana, deși e vegetariană, e variată, e sățioasă, e bogată. Aici am învățat să respect regimul alimentar, cum să folosesc corect fructele și legumele, cum să beau 2 litri de apă și să nu dăunez tractului digestiv, cum să mă debarasez de kilogramele în plus.

În familia noastră formată în acest sejur am întâlnit oameni de diferite vârste, cu anumite probleme de sănătate. Acum, la finele sejurului, toți sunt veseli, plini de viață.

Recomand tuturor celor care nu au auzit de acest Centru, să aibă încredere că Însuși Dumnezeu este Cel care ne îndreaptă pașii aici pentru a ne vindeca.

Mulțumesc mult echipei de colaboratori ai Centrului de Sănătate „Speranța”!