FULGI DE OVĂZ CU FRUCTEfulgi-de-ovaz-cu-fructe

Ingrediente:
• 2 căni fulgi de ovăz
• 2 câni mere rase
• 1 cană stafide
• 1 cana nucă de cocos
• 2 căni lapte de soia (sau de vacă)
• 1 lg. vanilie
• 1 lg-ţă sare
Preparare:
Se pun într-un castron, pe rând- toate ingredientele. Se
amestecă compoziţia şi se lasă să stea cel puţin o jumătate
de oră pentru ca ovăzul să se înmoaie bine. Se aşează
compoziţia uniform într-o tavă unsă cu ulei şi se pune la
cuptor pentru 45-60 de minute.


 


PERIŞOARE PENTRU CIORBĂ (6 porţii)
ciorba-cu-perisoare-si-legume-1

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 5 lg. orez
  • 3 lg. nucă
  • 2 lg. făină de ovăz
  • 2 lg. apă
  • 1 lg vegeta
  • ½ lg-ţa sare
  • ½ cană pesmet

Preparare:

Se căleşte ceapa în apă, ulei şi sare. Se adaugă orezul şi apă cât să cuprindă orezul, şi se lasă orezul să fiarbă pe jumătate. Se lasă să se răcească şi când s-a răcit se adaugă restul ingredientelor. Se formează perişoareîe care se adaugă în ciorbă pentru a fierbe.


SUPĂ DULCE DE CONOPIDĂ
supa-dulce-de-conopida-cu-morcovi

Ingrediente:

  • 8-10 căni apă
  • 1 conopidă mijlocie desfăcută bucheţele
  • 3 cartofi tăiaţi cubuleţe mici
  • 5 morcovi tăiaţi cubuleţe mici
  • 2 rădăcini pătrunjel tăiat în patru pe lungime
  • 1 ceapă mare netăiată
  • 2-3 căţei de usturoi întregi
  • 1 ardei tăiat
  • sare după gust
  • frunze de felină şi pătrunjel
  • 2 lg. ulei
  • 1 lg. vegeta

Preparare:

Se pun la fiert toate ingredientele cu excepţia ultimelor trei. După ce zarzavaturile sunt fierte se scoate din supă ceapa, ardeiul şi usturoiul şi se adaugă uleiul, vegeta şi verdeaţa. Se mai dă într-un clocot.


TOCĂNIŢĂ DE SOIA TIP ŞNIŢEL (7 porţii)
tocanita-soia-tip-snitel

Ingrediente:

  • 3-4 cepe tăiate mărunt
  • 6-7 căţei de usturoi raşi
  • 1 cană bulion
  • 1 cutie felii de soia sub formă de şniţel sau
  • ¼ lg. coriandru
  • ¼ lg. ienibahar
  • ¼ lg. nucşoară
  • 2 lg. ulei
  • sare după gust

Preparare:

Se pune la călit ceapa şi usturoiul cu puţină apă, cu sarea şi cu uleiul. Se adaugă bulionul şi condimentele. Separat se pun la înmuiat pentru 15 min. feliile de soia în apă fierbinte, în care s-apus o lingură de vegeta. Se pun feliile de soia în sosul care fierbe şi se mai fierb împreună la foc încet aprox. 30 de minute. Se serveşte cu piure de cartofi sau pilaf de orez.

 


UNT DE ARAHIDE
unt-de-alune
Ingrediente

  • 1 cană de arahide
  • ½ cană de apă
  • sare
  • miere
  • vanilie

Preparare
Toate ingredientele se pun în blender şi se mixează.
By Centrul Lifestyle


REŢETE VEGETARIENE DIN BUCĂTĂRIA CENTRULUI DE SĂNĂTATE „LIFESTYLE – SPERANTA”


DESERT CU MĂLAI
malai-cake
Ingrediente:

  • 1 cană okara (ceea ce rămâne de la laptele de soia)
  • 2 căni faină albă
  • 1 cană mălai
  • ¾ cană ulei
  • 1 cană miere
  • drojdie cât o nucă
  • 1 cană lapte de soia
  • 2 portocale (miezul + coaja)
  • 100 g. stafide (opţional)

Preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele de soia şi 1 lg. de miere, cu 2-3 lg. de făină de grâu. Separat în blender se amestecă uleiul, mierea de albine, portocalele, restul de lapte, okaraua.

La sfârşit se amestecă cele două compoziţii, la care se mai adaugă mălaiul, restul de faină albă şi stafidele. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă în prealabil cu ulei. Se coace aprox. 45 minute.


LAPTE DE SOIA
lapte-de-soia
Ingrediente:

  • 1 cană soia boabe
  • 4 căni de apă
  • ½ cană nucă de cocos
  • 3 lg. miere
  • sare după gust
  • 1 banană (opţional)
  • vanilie (după gust)

Preparare:

Se pune soia la înmuiat în apă rece şi se lasă 12 ore. Apoi se strecoară şi se dă prin blender sau prin maşină de tocat. Se pune într.un vas în care se adaugă 4 căni de apă. Se strecoară compoziţia printr-.un tifon sau sită. Lichidul obţinut se pune la fiert împreună cu sarea şi nuca de cocos pentru 10 minute. Se ia de pe foc şi după ce s-a mai răcit se adaugă mierea şi vanilia. Dacă dorim să adăungăm şi banană, dăm laptele împreună cu banana prin blender.