/
2,305 Views0

În ultima jumătate de secol, ratele de diabet s-au ridicat la niveluri record. Dacă tendințele actuale continuă, numărul persoanelor care suferă de această boală se va dubla în următorii 25 de ani, afectând aproximativ 300 de milioane de oameni din întreaga lume. Timp de mulți ani, nu a existat nici un leac cunoscut – dar nu și în prezent!

Astăzi, mulți oameni dezarmează diabetul prin schimbări sănătoase ale stilului de viață

Diabetul este o boală gravă cu tulburări metabolice care apare atunci când organismul devine incapabil să se ocupe de glucoză (sau zahăr), care se acumulează până la niveluri periculoase în sânge. De-a lungul timpului, aceste niveluri ridicate de zahăr din sânge sunt extrem de solicitante pentru organism, rezultând un risc crescut dramatic de deces și dizabilitate.

Există două tipuri de diabet.

Cea mai frecventă formă a bolii este cunoscută sub numele de Tip II, reprezentând 90% -95% din toate cazurile. Acest tip de diabet nu este atât o problemă a lipsei de insulină; de fapt, atunci când sunt diagnosticați, majoritatea acestor diabetici au o cantitate mare de insulină în corp, chiar și de 10 ori mai mult decât este necesar, dar țesuturile și celulele persoanei diabetice au devenit rezistente la insulină, astfel încât insulina nu poate aduce zahăr în celule. Cauza diabetului de tip II este grăsimea sau obezitatea. Și, mulți, cu schimbarea stilului de viață, au dezarmat acest tip de diabet.

Celălalt tip de diabet se numește tip I, diabet juvenil insulino-dependent , care este o boală diferită care afectează în total aproximativ 5% până la 10% din toți diabeticii. Este denumită o boală autoimună, deoarece în această stare sistemul imunitar al organismului atacă și distruge celulele beta care produc insulină. Această distrugere autoimună a celulelor beta este declanșată de proteinele din laptele de vacă, virusuri, toxine, vaccinuri, precum si un nivel scazut de vitamina D. Laptele de vacă conține proteine A1 beta-cazeina pe care sistemul nostru imunitar le recunoaște ca invadatori. Aici, sistemul imunitar devine ușor confuz și atacă nu numai proteinele străine din laptele de vacă, ci și celulele beta producătoare de insulină ale pancreasului. Știind acest lucru, Academia Americană de Pediatrie a emis acest avertisment: „Expunerea timpurie a sugarilor la proteina din laptele de vacă poate fi un factor important în inițierea procesului distructiv al celulelor beta la unii indivizi”. „Evitarea proteinelor din laptele de vacă în primele câteva luni de viață poate reduce dezvoltarea ulterioară a DZID (diabet zaharat insulino-dependent) sau poate întârzia apariția acestuia la persoanele susceptibile.” (Grupul de lucru al Academiei Americane de Pediatrie privind proteinele din laptele de vacă și diabetul zaharat – 1994). În mod similar, se spune că anticorpii produși împotriva unor viruși ajung să ne atace celulele beta. Acest lucru duce la o boală autoimună numită diabet zaharat de tip I. Aceste persoane și-au pierdut capacitatea de a produce cantități adecvate de insulină și trebuie să ia insulină prin injecție. Din această cauză, tipul I este cunoscut sub numele de diabet insulino-dependent. Acești diabetici dezvoltă de obicei boala în copilărie sau la vârsta de sau adulți tineri și sunt de obicei slabi. Deoarece 9 din 10 diabetici au diabet de tip II, diabet non-insulino-dependent, ne vom concentra asupra acestui lucru.

Cum acționează această boală?

Principalul combustibil pentru celulele corpului nostru este un zahar simplu numit glucoză. Ce reprezintă benzina pentru mașina ta, așa este glucoza pentru celulele corpului tău. Cu toate acestea, glucoza poate fi convertită în energie utilizabilă numai în prezența insulinei. Insulina este un hormon produs de pancreas care permite corpului dumneavoastră să utilizeze glucoza pentru energie sau să stocheze glucoză pentru o utilizare viitoare. Vă ajută să mențineți nivelul zahărului din sânge să nu crească prea mult. Funcționează ca o cheie care deschide „ușile” celulelor corpului permițând pătrunderea glucozei. Fără insulină, celulele ar muri de foame.

Cu toate acestea, dacă nu există suficientă insulină (ca în cazul diabetului de tip 1) sau dacă încuietorile de la uși sunt „lipite” cu grăsime, astfel încât tastele de insulină să aibă probleme la deschiderea lor (așa cum se întâmplă adesea în diabetul de tip II), atunci nivelul zahărului din sânge poate crește la niveluri periculoase.

Care sunt semnele de avertizare?

Simptomele clasice sunt:  sete excesivă, urinare excesivă, poftă de mâncare excesivă și oboseală. Aceste semne de avertizare sunt adesea foarte subtile. De fapt, se estimează că în Israel peste 450.000 de persoane trăiesc cu diabet diagnosticat și 200.000 de persoane cu diabet nediagnosticat și netratat! Mulți devin conștienți de boala lor numai atunci când încep să experimenteze complicații sau probleme potențial ireversibile. Pe măsură ce această boală progresează, efectele sale sunt devastatoare, afectând toate organele corpului și distrugându-le treptat.

Iată câteva dintre complicațiile tipice:

Opt din zece diabetici dezvoltă probleme oculare, inclusiv orbire. Diabeticii au 18 ori mai multe șanse de a suferi leziuni renale grave . Mulți dintre ei se confruntă în cele din urmă cu insuficiență renală. Diabetul este un puternic promotor al aterosclerozei – obturarea arterelor. Din acest motiv, diabeticii sunt de 2 până la 4 ori mai predispuși să sufere de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. De fapt, 80% dintre diabetici mor de boli de inimă.

În plus, diabetul crește șansele de:

  • Impotență sexuală,
  • Răni ulceroase,
  • Infecții,
  • Amputări,
  • iar pentru femei, cancer de sân și uter.

Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr. Menținerea nivelului zahărului din sânge aproape de intervalul normal este cea mai bună apărare posibilă împotriva complicațiilor diabetului.

Care sunt cauzele diabetului non-insulino-dependent (tip II)?

Este o chestiune de genetică? Este adevărat că anumite grupuri de populație sunt deosebit de predispuse la diabet. De exemplu, printre indienii Pima din sud – vestul Statelor Unite, jumătate dintre adulți suferă de diabet de tip II . Dar genele nu sunt primii vinovați. A fost nevoie de dieta și stilul de viață occidental pentru a- și transforma tendința genetică într-o „epidemie de diabet”.

Din ce în ce mai mulți cercetători concluzionează că ereditatea nu este destinul – mai ales dacă mănânci bine și faci mișcare. Un trib de indieni Pima care trăiesc în Mexic au un stil de viață activ în agricultură, mănâncă o dietă tradițională și experimentează mult mai puțin diabet.

Deci, care este adevărata problemă în diabetul de tip II?

În majoritatea cazurilor, problema constă în niveluri ridicate de grăsime care provoacă o lipsă de sensibilitate la insulină, mai degrabă decât o lipsă a acesteia. Celulele pur și simplu nu reușesc să răspundă la insulină. Ca urmare, glucoza se acumulează în fluxul sanguin, împiedicând procesele vitale și deteriorând pereții vaselor. Această rezistență la insulină pare a fi direct legată de anumiți factori de stil de viață. Multe studii au demonstrat o relație puternică între grăsimi și diabet – atât grăsimi în dietă, cât și grăsimi din organism. Cu cât există mai multe grăsimi în dietă, cu atât este mai dificil pentru insulină să introducă glucoză în celule. Diabetul este rar în zonele lumii în care aportul de grăsimi este scăzut și obezitatea este mai puțin frecventă.

Dar inactivitatea?

Un stil de viață sedentar este unul dintre principalii factori care contribuie la obezitate și la rezistența la insulină. Prea multe calorii și prea puțină mișcare sunt recunoscuți ca factori cheie de risc pentru diabetul de tip II.

Deci, ce putem face pentru a dezarma diabetul?

Numeroase studii sugerează că o abordare cuprinzătoare a stilului de viață este cea mai bună apărare pentru a ne proteja de ravagiile diabetului. Mulți diabetici își pot normaliza nivelul zahărului din sânge, adesea în câteva zile până la săptămâni, adoptând un program de viață optim .

Iată punctele cheie:

Scăderea cantității de grăsimi și ulei din dietă joacă un rol crucial în prevenirea și inversarea diabetului de tip II. Când se mănâncă mai puțină grăsime , sensibilitatea la insulină se restabilește treptat. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să mâncați o dietă nerafinată pe bază de plante, cu excluderea tuturor produselor de origine animală și a alimentelor rafinate.

  • În plus, consumul de alimente mai naturale, bogate în fibre, joacă un rol important, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Alimentele bogate în fibre includ: cereale și pâine din cereale integrale, fasole și mazăre gătite, fructe și legume.
  • Și ce zici de mișcare?

Prin exerciții fizice regulate, nevoia de injecții cu insulină poate fi adesea redusă, iar medicamentele orale devin frecvent inutile. Exercițiile musculare cer combustibil. Activitatea fizică regulată permite zahărului să pătrundă în celulele corpului, chiar și fără insulină. Îmbunătățește sensibilitatea țesuturilor la insulină, crescând numărul de receptori pentru insulină. La rândul său, acest lucru ajută la metabolizarea glucozei și la controlul nivelului glicemiei.

  • Obținerea unei greutăți sănătoase este de o importanță vitală în dezarmarea diabetului. Cea mai bună abordare pentru atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase nu este dieta, ci o schimbare permanentă a modului în care trăim. Trecerea la o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, pe bază de plante și consumul majorității caloriilor noastre la micul dejun și prânz, sunt alegeri excelente.

Împreună cu exercițiile zilnice active, aceste lucruri vă pot ajuta să experimentați un succes durabil. După cum puteți vedea, diabetul  poate fi în mare măsură  prevenit. Vestea bună este că cei care au deja boala o pot controla și mulți chiar o pot inversa fără medicamente, urmând un stil de viață sănătos. Este tragic faptul că adesea este nevoie de complicații ireversibile înainte ca oamenii să devină serioși cu privire la diabetul lor. Nu așteptați până când un atac de cord, orbire sau amputare servesc ca un apel de trezire.

În Biblie citim: „O persoană prudentă prevede pericolul care urmează și ia măsuri de precauție. Nătângul continuă orbește și suferă consecințele „. Proverbe 27:12 (New Living Translation)

Pe cât de gravă este o boală precum diabetul, se aplică cu siguranță vechia zicală: „Un gram de prevenție face cât un kilogram de tratament”. Începe acum. Dezarmați diabetul înainte de a se întâmpla.

Speran ța Lifestyle Center oferă o modalitate naturală de a începe o inversare a afecțiunii diabetului de tip II. Aplicând un NEWSTART sănătos – stil de viață și remedii naturale, mulți oameni au experimentat deja niveluri bune de zahăr din sânge și o reducere drastică a medicamentelor pentru diabet!

La ce vă puteți aștepta în timpul programului dvs. de 10 zile.

  • Cazare într-o pensiune confortabilă
  • Mese sănătoase delicioase în fiecare zi
  • Cursuri practice de gătit
  • Seminarii pe diverse teme
  • Aplicarea de remedii și terapii naturale de încredere pentru a inversa diabetul, cum ar fi:
  • Hidroterapie
  • Masaje (de ex. Masaj clasic, drenaj limfatic)
  • Fitoterapie (preparate pe bază de plante, nu să fie confundat cu homeopatie)
  • Exerciții
  • Exerciții în aer liber în natură: mers pe jos, nordic walking
  • Saună, baie de aburi

În plus față de diabet, vom avea grijă de tulburările secundare, cum ar fi:

  • Tensiune arterială crescută
  • Probleme cu inima
  • Obezitate
  • Gută
  • Osteoartrita
  • Alergii
  • Niveluri ridicate de grăsime din sânge
  • Dureri de spate

Dacă suferiți de stres și de supraîncărcarea constantă a vieții de zi cu zi, și dvs. veți găsi această sesiune de stil de viață NEWSTART o oportunitate excelentă de odihnă și relaxare atât de necesare, timp în care vă puteți reorienta viața. Luați timp pentru un nou început pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită.