/
1 View0

Autor Dr. Bernell Baldwin

Original publicat în The Journal of Health and Healing. Toate drepturile rezervate.

Gripa este a șaptea cauză de deces în America. Gripa obișnuită ucide în fiecare an aproximativ 36.000 de americani. Dar, ocazional, ca în 1918, devine o ciumă. Apoi, noi, familiile sau prietenii noștri putem fi foarte bine atacați de un virus gripal ucigaș. Gripa merită înțeleasă, așa că ne putem pregăti pentru a o preveni și a o combate.

Gripa are de-a face cu porcii

Încă de la Deuteronomul 14 am știut că porcii sunt necurați și intrinsec murdari.Dar când puneți 1.000.000 de porci într-o mare fabrică mexicană, hrăniți neglijent, privați de aer și un mediu bun și apoi drogați până când pot fi scoși din camion, astfel încât oamenii să poată fi „scuturători ai scuturatorilor” ! Se produc mutații virale noi și ciudate. Această nouă rasă de insecte numită gripă porcină este formată din 2 părți de porc, 1 parte de pasăre și este suficientă pentru a fi prinsă, permițând tulpina A din 2009 a gripei porcine H1-N1 să se răspândească în întreaga lume. Chiar dacă această tulpină poate să nu se umfle la proporții epidemice, poate fi un apel de trezire în timp util și critic dacă o vom lua în considerare.

Există dovezi chimice directe că, atunci când tulpina de gripă din 1918 este înapoiată la porci, virusul se înmulțește avid, dar nu îi ucide. Dar când sunt date maimuțelor, ele mor. La fel și dihorii și șoarecii. Nu este de mirare că porcii sunt numiți „vase de amestecare”. Păsările pot transporta virusul pe mii de mile, dar nu trăiesc suficient de mult pentru a face atât de mult daune ca porcii. La porci se poate întâmpla o reasortare de gene de la oameni, păsări și porcine, iar genele rezultate nu doar că au derivat treptat – s-au mutat într-o formă nouă, rapidă și uneori mortală. Caz elocvent? Mai mulți oameni au fost uciși cu virusul din 1918 decât prin toate masacrele din Primul Război Mondial combinate.

De ce?

Marele medic are un răspuns mare. El a spus, în ceea ce privește viitorul, „… veți auzi de războaie și zvonuri despre războaie … și vor fi foamete și ciumă.” 1 Deci, scenariul profetic este: războaie – foamete – ciumă. Războaiele mari fracturează liniile de aprovizionare, răspândesc foametea și malnutriția și stresează în mod masiv mii de oameni, făcându-i mai susceptibili la un virus și germeni mai puternici care să-i omoare. Astfel a rezultat super gripa din 1918. A ucis 650.000 de americani – de 18 ori mai mult decât o face de obicei o gripă sezonieră obișnuită.

Cum este virusul gripal?

Virusul gripal este o minusculă bombă biologică cu ceas, proiectată strălucit. Are o dimensiune de aproximativ 100 nanometri. Adică două sute cincizeci și o miime de inch! De fapt, virusul este atât de mic încât poate trece chiar prin porțelanul netesit, așa cum a fost descoperit de Dr. Shope în 1930. Acest virus are sute de micro-cluburi (numite hemaglutinine) pe el. Aceste proiecții se pot lipi de căile respiratorii umane. De asemenea, sute de țepi (neuraminadază) se desprind între cluburi și se alătură luptei moleculare pentru a pătrunde și a ucide celulele mucoase ale plămânilor. Dacă apărarea este slabă, virusul este în curând înăuntru și în scurtă perioadă are copii și nepoți! Când acești descendenți se desprind sau se varsă în tuburile de respirație, virusul se răspândește rapid și pe scară largă. Simptomele gripei variază de la strănut la încercarea dureroasă de a respira. Tinerii, vârstnicii, mamele însărcinate, diabeticii și alții care au inima, plămânii sau sistemul imunitar compromis sunt cei mai vulnerabili la pneumonie și la moarte.

Cum supraviețuiește virusul gripal de la an la an?

Cuburile și țepii se schimbă des, astfel încât anticorpii sau vaccinurile de anul trecut s-ar putea să nu ne protejeze de virusul gripal mai nou din acest an. Acest lucru face dificilă prezicerea tulpinii ce va afecta comunitățile noastre în sezonul viitor, astfel încât valoarea vaccinurilor este oarecum compromisă.

Dar tipurile?

După cum s-a explicat, cluburile sunt hemaglutinine și țepii, neuroaminidaza. Există aproximativ 15 tipuri diferite de cluburi moleculare și aproximativ 9 tipuri de țepi, astfel încât capacitatea de variație prin mutație este descurajantă! Abrevierile pentru acești doi termeni, H și N, sunt folosite pentru a desemna numele pentru petele individuale. Gripa porcină din 2009 este H1N1.

Hopa! Din primăvara anului 2009, nici-un vaccin nu este eficient împotriva noii tulpini. De obicei, durează până între șase și opt luni pentru a face un nou vaccin.

Am auzit câteva știri serioase. Acum, câteva vești bune despre gripă.

Cum combate corpul gripa

Corpul luptă împotriva gripei cu un antibiotic natural numit lizozim, descoperit de Sir Alexander Fleming în 1922. Când cineva se află într-o stare excelentă de sănătate, lizozimul și alți factori de apărare imunitară pot ucide virusurile gripale, virusurile de răceală și chiar virusurile poliomielitei. Avem dovezi că în condiții optime există un sinergism măsurabil în agenții bioactivi care luptă împotriva germenilor.

Factorul pH

Dar, pentru ca lizozima să funcționeze corect, aciditatea suprafeței sau pH-ul trebuie să fie corecte! Trebuie să fie 6,8 sau mai mic pentru a elimina virusul. În următoarele trei condiții lizozima nu poate face treaba:

 • stres
 • lipsa somnului
 • oboseală

Nu este de mirare că răcelile și gripa sunt atât de frecvente.

Hidroterapia vine în ajutor

Căldura umedă a hidroterapiei poate corecta acest dezechilibru. Dr. Charles Thomas, absolvent de la Stanford, a predat hidroterapie fiecărui student la medicină de la Universitatea Loma Linda de ani de zile. El a avut un acord permanent cu studenții săi: „Când simțiți primele simptome ale gripei, veniți imediat la laboratorul meu de kinetoterapie și voi face un tratament de hidroterapie. Apoi vă voi așeza în pat. ” Dimineața, studenții la medicină de obicei se simțeau mult mai bine.

În timp ce eram student al doctorului Wayne McFarland, de la Universitatea Potomac, am aflat că, atunci când se afla la reședința sa de medicină fizică la Clinica Mayo, a pus o sondă de pH în plămânul unui bărbat. Măsurătorile sale au arătat pentru prima dată că atunci când puneți o fomentație fierbinte în afara plămânului, pH-ul din interior coboară acolo unde trebuie. Când pH-ul este optim, lizozimul și alți factori imuni naturali pot face sinergie pentru a ataca virusul și alte afecțiuni nesănătoase din plămâni. Așadar, hidroterapia pentru gripă are o bază științifică pentru utilizarea de primă linie.

Cum funcționează hidroterapia și medicina stilului de viață?

WA Ruble, medic și lider într-o școală medicală adventistă de ziua a șaptea, numită apoi Colegiul Evangheliștilor Medicali din Loma Linda, California, a scris un scurt articol intitulat „Tratamentul sanitar al gripei”, înLife & Health, mai 1919.2 Dr. Ruble ne oferă date despre 1.123 de pacienți tratați în 10 sanatorii adventiste de ziua a șaptea, denumite centre de stil de viață. Apoi compară rezultatele cu datele armatei SUA privind tratamentul gripei în privința pneumoniei și decesului. Consultați pagina următoare pentru o prezentare grafică a rezultatelor, pregătite la Wildwood Lifestyle Center & Hospital.

Pneumonie: Pacienții care au fost tratați ca pacienți ambulatorii au avut aproximativ jumătate la fel de multă pneumonie decât cei din armata SUA (a . Dar cei cărora li s-a acordat îngrijire 24/7 din sanatoriu cu hidroterapie, dietă vegetariană, somn regulat și îngrijire medicală excelentă s-au simțit de 5 ori mai bine.

Hidroterapia a inclus astfel de tratamente, cum ar fi fomentații aplicate la plămâni la fiecare câteva ore, și chiar și noaptea, dacă este necesar. Băile fierbinți de picioare însoțeau de obicei fomentațiile. Temperatura acestor băi de picioare a fost adaptată cu înțelepciune la starea vaselor de sânge și a nervilor pacientului. De exemplu, în diabet, fără apă fierbinte. Între timp, s-a evitat orice răcire a pacientului. Au fost folosite și băi de aburi rusești.

Pneumonia este o complicație gravă a gripei, deoarece milioane de celule care căptușesc plămânii sunt atacate și ucise, iar inflamația, congestia și invazia secundară a bacteriilor rezultate pot suprasolicita corpul și ucide pacientul. Amintiți-vă că germenii devin rezistenți mai repede decât sunt disponibile antibiotice mai noi. O parte din acest dezastru se datorează utilizării inutile și nejustificate a antibioticelor în fermele de animale (cum ar fi cele de porc, pui și vacă) pentru a menține în viață aceste creaturi nefericite în mediile lor toxice nebiologice.

O concluzie este evidentă: medicina stilului de viață poate ajuta la prevenirea pneumoniei.

Decese: Medicina stilului de viață și hidroterapia au dus la aproximativ cinci ori mai puține decese decât în cazurile care au beneficiat de îngrijirea armatei SUA. Comparația efectivă a fost excelentă datorită vârstei diferite a grupurilor implicate. Pacienții din armată erau un grup mai tânăr, în timp ce pacienții din sanatoriu includeau bătrânii. Dintre pacienții care au făcut pneumonie, doar 1,3% dintre cei care au fost internați într-un sanatoriu au murit. Acest lucru este de trei ori mai bun decât rezultatele acelor pacienți ambulatorii care au venit la sanatoriu pentru tratament când s-au simțit mai rău și au rămas acasă când s-au simțit mai bine! (Ca și cum sentimentele ar fi științifice.)

Comparațiile lui Rubble nu reprezintă tokenism observațional. Au fost implicați peste 1.000 de pacienți. Aici, în fața ochilor noștri, există dovezi că metodele naturale pot combate foarte bine gripa. Trebuie să luăm această gripă porcină actuală, mai ușoară, ca un apel de trezire. Trebuie să ne pregătim pentru unul mare. Toate metodele și mijloacele raționale trebuie urmate pentru a se forma și a rămâne așa.

Terapii similare au fost folosite în trecut. Amerindienii au folosit tratamente cu abur produse de roci fierbinți și apă turnată, urmate de aplicații de frig rapid și scurt. Saunele scandinave și alte abordări diverse din întreaga lume au ajutat, de asemenea, natura să lupte împotriva bolilor. Chiar și Hipocrate a folosit mijloace naturale pentru a facilita vindecarea.

De ce a fost superioară terapia aplicată pacienților internați în sanatorii ?

 • Mai multă hidroterapie. Mai des. Un context terapeutic mai bun, ducând la rezultate mai bune.
 • O dietă mai bună. Dieta vegetariană constantă reduce inflamația.
 • Somn și odihnă mai bune. Gripa adevărată este o boală gravă.
 • Mai putin stres. Pacienții cu gripă au nevoie de împrejurimi liniștite și netulburate.
 • Mai puțină frisoane. Mașinile, călătoriile, sălile de așteptare, holurile și curentele de aer predispun la frisoane. Iar frisoanele favorizează pneumonia.
 • Un mediu general mai bun.
 • O monitorizare medicală mai strânsă și un spectru complet de medicamente pentru stilul de viață, combinate cu îngrijiri de asistență medicală constante și abile, se adaugă la mai multe vieți salvate și la mai puține pierderi.

Ce tratamente de hidroterapie trebuie administrate?

Unul dintre cele mai bune tratamente pentru gripă este terapia cu fomentații. Tratamentul poate fi repetat la fiecare cinci până la șase ore și o dată în timpul nopții, dacă pacientul este grav bolnav. Dacă pacientul se simte mai bine, țineți programul până când este complet recuperat. Dacă starea sa se agravează, obțineți ajutor în curând. Gripa gravă poate duce la probleme suplimentare, inclusiv pleurezie sau complicații ale inimii sau creierului. Poate fi necesară îngrijirea spitalizată. Nu uitați să vă rugați Marelui Medic care ne iubește, să ne ajute să ne vindecăm în calea Lui.

Hidroterapie pentru copii

Bebelușilor li se pot oferi dușuri de contrast calde și reci în timp ce sunt ținuți în brațele mamei lor. În timp ce face duș cu micuțul ei, ar trebui să concentreze jetul de apă pe spate și pe plămâni. Bebelușilor li se pot oferi și băi de contrast în căzi cu apă caldă și rece. Modificați temperatura apei pentru a se potrivi toleranței copilului. Faceți tratamentul cât mai plăcut posibil. Copiii mai mari pot primi, de asemenea, dușuri sau băi calde și reci, precum și o ușoară terapie cu fomentații. Se pot face trei alternări de cald și de frig, apoi pot merge culcare.

Epilog

Utilizarea hidroterapiei și a medicinei stilului de viață în tratamentul gripei:

 • previne majoritatea pneumoniilor
 • previne majoritatea deceselor

Trebuie să fim informați, să evităm virusul gripal, să ne spălăm pe mâini și să nu ne frecăm ochii, să nu ne scobim nasul sau să ne lingem degetele. Ar trebui să ne menținem exercițiile zilnice, mai ales în primele ore ale dimineții. Nu uitați sa vă expuneți moderat la soare. Adoptați și mențineți pe o dietă sănătoasă. Mergi la somn devreme și regulat. Două ore de somn înainte de ora douăsprezece noaptea valoarează cât patru ore după miezul nopții. Și nu în ultimul rând, încredere în puterea divină. Acesta nu este un lux evlavios – este o necesitate modernă, deoarece stresul devine cosmic!

Dacă te îmbolnăvești, practică Regula de Aur și rămâi acasă până când îți revii complet.

Hidroterapia este un câștigător. Faceți rost de o găleată de plastic adâncă pentru o baie de picioare și păstrați un set complet de fomentații uscate în ea. Fii pregătit. Utilizarea cu pricepere a cărbunelui oral și extern poate reduce, de asemenea, inflamația și, prin urmare, poate diminua efectele grave ale „furtunii de citokine”.

Cei patru îngeri ai Apocalipsei își slăbesc controlul asupra forțelor răului. În curând, ciumele vor mătura lumea din ce în ce mai frecvent și mai serios. Deoarece orașele prezintă un risc mai mare de epidemii, precum și multe alte condiții nedorite, viața la țară este avantajoasă. Și dacă aveți o șansă, eliminați fermele de porci, pui și alte ferme periculoase. Chiar și păstrarea unei distanțe bune de vânt față de ele poate fi utilă pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

O mare promisiune

Dumnezeu spune: „Dacă vei asculta cu sârguință glasul Domnului, Dumnezeului tău, și vei face ceea ce este drept înaintea Lui și vei asculta poruncile Lui și vei păzi toate poruncile Lui, nu voi pune niciuna dintre acestea boli asupra ta … ”3 O mare promisiune cu condiții mari, largi. Trebuie să cooperăm total. Atunci rezultatele vor fi excelente!

În curând ne vom bucura cu toții de gloriile pașnice ale unei lumi fără gripă, virus, boală sau probleme. Slavă Domnului!