Scopul Asociației Centrul de Sănătate și Medicină Preventivă Speranța Republica Moldova

este de a crește nivelul de sănătate fizică, psihică, social-emoțională și moral-spirituală în republica Moldova, în acord cu progresul științei medicale, într-o manieră profesionistă și în spiritul eticii și moralei creștine.

CONCEPT

Centrul promovează un tratament medical integrat

Programul Lifestyle Speranta constă dintr-o abordare avangardistă şi ştiinţifică a factorilor cu impact major în starea de sănătate și în geneza bolilor cronice: dieta, drogurile uzuale, activitatea fizică, tensiunea arterială, colesterolul sanguin, glicemia, proteina C reactivă, inflamația cronică de grad redus, microbiota (flora) intestinală, greutatea corporală etc.

Din Martie 2014 ne-au trecut pragul peste 10000 de pacienţi, care au beneficiat de programul pe care îl oferim şi de tratamente cum ar fi: proceduri speciale de hidroterapie, aplicaţii calde umede (fomentații), hidromasaj, diferite feluri de masaj, saună uscată şi umedă, jacuzzi, gimnastică acvatică, salină, exerciţii fizice supravegheate, consultaţii medicale şi analize biochimice, conferinţe medicale, program antistres, consiliere familială, etc.

Centrul promovează un tratament medical integrat – abordând pacientul ca întreg, cu accent pe stilul de viaţă natural – bazat pe cunoștințe actuale aprofundate de fiziologie umană.

 

Centrul oferă servicii de reabilitare în bolile cronice “ale civilizaţiei

Centrul oferă servicii de reabilitare în bolile cronice “ale civilizaţiei”: boli cardiovasculare aterosclerotice (cardiopatie ischemică, recuperare infarct miocardic), hipertensiune, diabet zaharat, obezitate, boli reumatice, boli cauzate de stres, precum şi programe antistres, de abandonare a fumatului, de control al greutăţii corporale, cât şi asistenţă medicală primară şi asistenţă dietetică.

Rezultatele vorbesc de la sine: într-un studiu ştiinţific condus de Centrul Life Style Herghelia, Romania în colaborare cu vestita Universitate Loma Linda,  din SUA, în doar 10 zile colesterolul a scăzut în medie cu 31%, glicemia a revenit la normal în 5 zile în cazul a 80% dintre subiecţii cu diabet tip II, greutatea a scăzut în medie cu 1,6 kilograme (pierderile mari în greutate nu sunt sănătoase).

Deoarece bolile amintite anterior afectează marea majoritate a populaţiei ţării noastre şi se datorează cu precădere unui stil de viaţă deficitar, concluzia naturală este că populația în general şi, în special, persoanele suferind de bolile amintite, au nevoie de a-şi forma şi însuşii un mod de viaţă care să promoveze sănătatea. De aceea, metodele utilizate la Centrul de Sănătate Speranta se înscriu pe linia terapiei lifestyle, incluzând: dietoterapie (regim total vegetarian), exerciţiu fizic aerobic, fitoterapie, tratamente fizioterapeutice (cum sunt preocedeele de hidroterapie, împachetări şi masaj), cu un accent deosebit pe educaţia pentru sănătate.

Programul de reabilitare

Programul de reabilitare are la bază cele 8 principii ale sănătăţii reunite sub acronimul NEW START, sau corespondentul românesc – SANATATE: SOARE, NUTRIŢIE, APĂ, TEMPERANŢĂ (CUMPĂTARE ), ACTIVITATE FIZICĂ, TIHNĂ (ODIHNĂ), ECHILIBRUL MENTAL ŞI SPIRITUAL. Cercetările în domeniu au evidenţiat beneficiile nete ale acestui program bazat pe cele 8 principii ale sănătăţii.

Miile de pacienți care au trecut pe la Speranta ne spun că pentru a profita din plin de programul lifestyle de la Speranta este nevoie de o implicare personală cu conştiinciozitate şi responsabilitate.

Cum transpunem scopul nostru în practică?

  • Promovăm un stil de viaţă sănătos şi educaţie pentru sănătatea pacientului și a comunității, pentru a preveni sau a facilita reversia bolilor cronice ale civilizaţiei, pe baza cunoştinţelor medicale actuale de fiziologie și fiziopatologie.
  • Recomandăm și prescriem ori de câte ori este posibil un tratament cauzal al bolilor cronice, căutând să facilităm schimbarea stilului de viață acolo unde el este cauza principală a bolii.
  • Folosim cu precădere și cu discernământ remediile fiziologice naturale, ştiinţifice iar în tot ce facem avem în vedere ca medicina pe care o practicăm să fie bazată pe dovezi acceptate în prezent de experți recunoscuți din comunitatea medicală.
  • Ne adresăm pacientului nu în mod reducționist ci ca unei ființe complexe, multidimensionale, având în vedere nu doar suferința medicală fizică ci și cea emoțională, mintală, socială și spirituală.

Urmăriți câteva mărturii despre impactul Speranța Lifestyle Center, asupra sănătății pacienților noștri.

OBIECTIVE

Cu un an înainte de a deschide Centrul de Sănătate – Speranta, am stabilit pentru organizația noastră 10 obiective pe care le-am atins dar le dezvoltăm și în continare.

 

10 Obiective:

  • A practica o medicină cu accent pe schimbarea stilului de viaţă, promovarea sănătăţii şi educaţie pentru sănătate.
  • A oferi îngrijiri medicale pacienţilor ca fiinţe întregi (fizic, mental, spiritual, emoțional şi social), incluzând după caz consiliere specializată.
  • A oferi tuturor pacienţilor servicii de înaltă calitate fără a aştepta sau a accepta favoruri personale (comisioane), şi a îmbunătăţii continuu nivelul de îngrijire medicală.
  • A menţine integritatea financiară şi a asigura o consolidare şi dezvoltare corespunzătoare instituţiei.
  • A dezvolta programe de pregătire a educatorilor pentru sănătate, a vectorilor de sănătate și a trainerilor.
  • A demonstra ştiinţific beneficiile stilului de viaţă prudent prin cercetare clinică.
  • A îmbunătăţi şi dezvolta creativ imaginea Sănătăţii Publice în Republica Moldova.
  • A oferi servicii la costuri cât mai accesibile, în funcţie de calitatea lor.
  • A crea relaţii intra şi inter- instituţionale, care să faciliteze dezvoltarea profesională a personalului, şi care să crească sentimentul valorii lor personale.
  • A colabora cu alte instituţii, persoane, organisme pentru promovarea sănătăţii în Republica Moldova și în lume.