
În întreaga lume, tulburările depresive afectează milioane – oameni de orice vârstă, rasă, religie și educație. Mai mulți oameni suferă acum de depresie decât în generațiile anterioare. Într-o încercare disperată de a face față, în fiecare an sunt înghițite miliarde de medicamente antidepresive și tranchilizante.
Cu toate acestea, problema continuă să crească. Organizația Mondială a Sănătății raportează că până în anul 2020, depresia va fi probabil a doua cauză principală a bolilor la nivel mondial. Acesta este un gând sobru. Starea minții afectează sănătatea într-un grad mult mai mare decât mulți își dau seama.
Multe dintre bolile care afectează omenirea sunt rezultatul depresiei mintale. Emoțiile negative, precum durerea, anxietatea, nemulțumirea, tristețea și vinovăția, toate tind să descompună forțele vieții și să predispună la boli fizice și la moarte. Știați că atacurile de cord sunt mult mai frecvente în rândul bărbaților deprimați? Și această depresie poate determina oasele chiar și femeilor tinere să piardă cantități periculoase de calciu?
În cazurile de depresie gravă, funcțiile creierului devin tulburate, iar diferite celule ale creierului se restrâng și mor în măsura în care zonele cheie ale creierului se micșorează și se atrofiază. Ca o consecință a depresiei, întregul corp suferă, exercitând efectele sale depresive asupra întregii persoane – mental, spiritual și fizic. Pentru bunăstarea și fericirea tuturor, ar fi bine pentru noi să aflăm mai multe despre depresie și, cel mai important, cum să o prevenim.
Ce este depresia?
Putem clasifica bolile mintale în două mari categorii generale:
- Nevroze sau disconfort mental simplu de la un fel de dezechilibru emoțional sau psihologic și
- Psihoza (depresie majoră) sau adevărate boli mintale cu diferite grade de incapacitate.
În timp ce aproape toată lumea luptă uneori cu descurajarea, sentimentele de depresie, pe de altă parte, pot fi un simptom al unei largi varietăți de afecțiuni medicale și psihologice mai profunde. Cum putem cunoaște diferența și putem spune dacă este gravă sau nu?
În primul rând, este important să înțelegem diferența dintre descurajare și depresie. Toată lumea este tentată să fie descurajată ocazional, experimentând o mică scădere a dispoziției care poate fi îmbunătățită de gânduri bune, rugăciune și gândire pozitivă. Cauza descurajării este de obicei înțeleasă, iar sentimentele sale sunt doar temporare. Adesea numim aceste sentimente „blues”. Depresia simplă (descurajarea) are întotdeauna o cauză și ar trebui căutată. Cauzele se încadrează în două categorii: Situaționale sau Metabolice. Depresia situațională poate apărea în urma unui doliu, o boală fizică, o pierdere financiară etc. Depresia metabolică vine ca urmare a unei schimbări a stării mediului intern al corpului într-un asemenea grad încât să influențeze mintea într-un mod depresiv.
Depresiile, pe de altă parte, sunt deosebite de sentimente de tristețe și tristețe persistentă. Activitatea fizică redusă, sentimentele de anxietate irațională și sentimentul de lipsă de speranță sunt adesea prezente. Persoanele depresive pot avea alte simptome, cum ar fi dificultăți de concentrare, iar somnul și apetitul lor pot fi, de asemenea, afectate. Se pot simți obosiți tot timpul și își pot pierde interesul pentru viață. Gândirea negativă și chiar gândurile de sinucidere pot apărea împreună cu depresia.
Depresia majoră nu are o cauză general acceptată, dar peste o sută de cauze posibile sunt enumerate în literatura medicală. Este multi-factorială. Cauza nu este cu siguranță o deficiență neurochimică sau un dezechilibru care poate fi vindecat de un medicament. Medicamentele antidepresive nu sunt curative, deoarece doar douăzeci la sută dintre persoanele care utilizează antidepresive nu mai au depresie și aceștia ar fi încetat să aibă depresie chiar dacă nu ar fi luat medicamentul.
Ce aduce aceste sentimente de depresie?
Unele cazuri de depresie apar brusc fără un motiv aparent. Altele sunt declanșate de evenimente stresante din viață, cum ar fi moartea unei persoane dragi, divorțul sau pierderea locului de muncă. Persoanele care reacționează la evenimente cu adevărat stresante se pot simți amorțite o vreme și sunt mai puțin capabile să facă față la locul de muncă sau în alte responsabilități. Au nevoie de timp pentru a-și rezolva durerea și pentru a se vindeca. Oferindu-i persoanei îndurerate dragoste, încurajare, ajutor cu responsabilitățile sale și suficient timp pentru a se vindeca – aceste lucruri vor avea de obicei grijă de astfel de depresii. Discuția cu alte persoane, cum ar fi un prieten înțelept, un profesor sau o persoană spirituală, deseori accelerează recuperarea. Dacă depresia durează prea mult sau persoana are gânduri de suicid, poate fi necesar un consilier profesionist. Cercetările confirmă, de asemenea, că multe cazuri de depresie sunt provocate încet și subtil de-a lungul timpului de obiceiurile proaste de stil de viață.
Știința a identificat mai mulți factori care pot promova și chiar intensifica sentimentele de deznădejde și disperare.
Printre acestea se numără:
- Alcoolul – Alcoolul este un deprimant al sistemului nervos central și s-a demonstrat că accentuează depresia, inclusiv gândurile și comportamentul de sinucidere.
- Fumatul – Cercetările sugerează că fumatul poate juca un rol în mod egal, dacă nu chiar mai periculos decât consumul de alcool în dezvoltarea depresiei. Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși să experimenteze depresie majoră.
- Cofeina – După evaluarea a 143.000 de oameni, cercetătorii scandinavi au descoperit o creștere semnificativă a depresiei în rândul femeilor care consumau o cantitate mare de cafea. În plus, aceleași femei au avut și mai multe probleme pentru a face față stresului.
- Inactivitate fizică – Un studiu major pe 8.000 de adulți a arătat că, cu cât persoana este mai puțin activă, cu atât este mai deprimată.
- Dieta necorespunzătoare – Dulciurile zaharoase și mesele copioase și bogate pot contribui la dezechilibrele zahărului din sânge și la simțământul de depresie.
- Viața în oraș – circumstanțele de viață stresante, supraaglomerarea, excesul de zgomot și poluarea pot contribui la anxietate și depresie.
- Alergiile alimentare – Pentru unii oameni, alergiile alimentare pot juca un rol în depresie. Este posibil să fie necesară identificarea acestor alergii.
- Medicamente – Unele medicamente pentru hipertensiune arterială, precum și alte tipuri de medicamente, pot provoca depresie. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră despre această posibilitate. S-a raportat că peste două sute de medicamente provoacă depresie, inclusiv unele care au fost prescrise pentru depresie. Dacă luați orice fel de medicament, rețineți că medicamentele sunt o sursă foarte frecventă de depresie. Medicamentele antidepresive pot avea efecte secundare foarte adverse, inclusiv leziuni hepatice, gură uscată, constipație, vedere încețoșată, transpirație, bătăi rapide ale inimii, impotență etc.
Ce se poate face pentru a depăși depresia?
În timp ce medicamentele pentru depresie pot uneori ameliora temporar simptomele, utilizarea cronică a antidepresivelor și a tranchilizantelor, poate duce la dependență fizică sau emoțională și poate, de fapt, să adâncească depresia. Este ceva mai bun! Aproape toate tipurile de depresie răspund la măsuri de bază, de bun simț. De exemplu:
- Îndatoriri utile. Cu toții trebuie să facem un fel de muncă productivă, fie că este vorba despre a conduce o corporație, a spăla o mașină sau a pregăti o masă. O persoană deprimată are nevoie în special de sentimentul de realizare, finalizare și satisfacție care se găsește în a face ceva util în fiecare zi. Fără ceva pentru care să se ridice din pat, ceva de făcut, chiar și cea mai stabilă persoană devine deprimată.
- Structură și regularitate. Indiferent dacă suntem deprimați sau nu, cu toții avem nevoie de o structură în viața noastră pentru a ne menține sănătos mintal. Respectarea orelor regulate pentru a mânca, a dormi și a lucra poate duce la un drum lung pentru a promova sănătatea mentală și fizică.
- Dieta sănătoasă. Consumul unei diete simple cu alimente proaspete și naturale oferă o energie mentală și fizică crescută și poate fi de ajutor în echilibrarea chimiei creierului. Consumul de fructe proaspete timp de o zi sau două poate face minuni în curățarea minții și alungarea oboselii.
- Odihnă adecvată. Perioadele de liniște și calm sunt deosebit de importante în viața presată de ritm rapid de astăzi. Privarea de somn poate declanșa sau intensifica depresia. Majoritatea oamenilor se simt cel mai bine cu 7 până la 8 ore de somn pe noapte.
- Exercițiu zilnic. Experții sunt de acord că exercițiile fizice regulate pot fi cel mai puternic antidepresiv natural disponibil. Activitățile aerobice, cum ar fi mersul pe jos, înotul și ciclismul stimulează eliberarea unor substanțe chimice naturale care îmbunătățesc starea de spirit, și ameliorează durerea, numite endorfine. Creșterea exercițiilor fizice reduce anxietatea, depresia și insatisfacția vieții.
- Soare regulat. Solomon a spus: „Cu adevărat, lumina este dulce și este un lucru plăcut ca ochii să privească soarele” (Ecl. 11: 7 KJV) Expunerea zilnică la soare a fost folosită cu succes de mulți ani în tratamentul diferitelor tipuri de depresie.
- Credință în Dumnezeu. Suportarea singură a unor poveri grele este suficientă pentru a zdrobi spiritul cuiva. Cultivați o atitudine de recunoștință. Educați-vă pentru a exprima mulțumiri, lăudându-l pe Dumnezeu pentru numeroasele binecuvântări pe care vi le-a dat. Învățați să vorbiți despre speranță și credință; poate avea un impact pozitiv în viața dumneavoastră.
Depresia poate fi descurajantă, dar nu trebuie să fie permanent o piedică. Prin îmbunătățirea sănătății fizice, alegerea unei atitudini mentale pozitive față de viață, desfășurarea de activități utile și dezvoltarea obiectivelor și valorilor spirituale, majoritatea oamenilor vor fi capabili să-și depășească sentimentele de depresie și să trăiască vieți recompensate și productive.
Aveți mai multe oportunități de a vă aduce beneficii pentru sănătate decât credeți! Vă arătăm o cale. Centrul de Sănătate Sperața oferă un mod natural de a începe o inversare a depresiei. Aplicând un NEWSTART sănătos – stil de viață și remedii naturale, mulți oameni au aflat deja despre depresie și o reducere drastică a medicamentelor lor! Dacă suferiți de stres și de supraîncărcarea constantă a vieții de zi cu zi, și dvs. veți găsi această sesiune de stil de viață NEWSTART o oportunitate excelentă de odihnă și relaxare atât de necesare, timp în care vă puteți reorienta viața.
La ce vă puteți aștepta în timpul programului dvs. de 10 zile:
- Cazare într-o pensiune confortabilă
- Mese sănătoase delicioase în fiecare zi
- Cursuri practice de gătit
- Seminarii pe diverse teme
Aplicarea unor remedii naturale de încredere pentru a inversa depresia, cum ar fi:
- Remedii de hidroterapie
- Masaje
- Fito-terapie (preparate pe bază de plante, care nu trebuie confundate cu homeopatia)
- Exerciții
- Exerciții în aer liber în natură: mers pe jos, nordic walking.
În plus față de depresie, vom avea grijă de tulburările secundare, cum ar fi:
- Tensiune arterială crescută
- Diabet
- Probleme cu inima
- Supraponderal
- Gută
- Osteoartrita
- Alergii
- Înflorire crescută
- Dureri de spate
Luați-vă timp pentru un nou început spre o viață mai sănătoasă și mai fericită.