/
2,419 Views0

Obezitatea devine epidemică în mare parte din societatea actuală. Dar a fi gras nu este sănătos. Astăzi vrem să vorbim despre cum să folosim zece pași practici pentru a atinge și a menține o greutate sănătoasă. Excesul de greutate afectează sănătatea și scurtează viața. Și doar 5-7 kg de greutate suplimentară pot pune bazele multor boli degenerative de astăzi. Și pentru fiecare greutate suplimentară de 5 kilograme, durata de viață a persoanei poate fi scurtată cu până la un an.

De ce devenim atât de mari?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, „Cheiax problemei constă în sedentarismul din ce în ce mai răspândit și o dietă bogată în calorii și grăsimi”. Bolile degenerative sunt adesea legate de stilul de viață. Obezitatea crește foarte mult riscul apariției multor boli, cum ar fi:

 • Diabet
 • Hipertensiunea arterială
 • Colesterol ridicat
 • Boală coronariană
 • Accident vascular cerebral
 • Boala vezicii biliare
 • Cancer
 • Osteoartrita si
 • Dureri de spate

Dar bolile sunt doar o parte a poveștii. Persoanele supraponderale suferă adesea probleme sociale și psihologice majore, cum ar fi depresia, stima de sine scăzută și izolarea socială. Creșterea rapidă a tulburărilor alimentare în special în rândul tinerilor este înspăimântătoare.

Astăzi suntem inundați cu tot felul de sfaturi despre „Cum să slăbești”. Ce poți crede? Persoana care se luptă, descurajată și supraponderală se va prinde de orice fărâmă de speranță. Aproape orice dietă nouă va funcționa o vreme, dar tristul adevăr este că 90% dintre persoanele care urmează dietă își vor recăpăta greutatea pierdută în decurs de un an. Dar există voci mai sănătoase care amintesc oamenilor că nu există scurtături, nici pastile magice. Trebuie să adoptăm modalități mai sănătoase de a slăbi, modalități care vor dura.

Iată zece principii sigure, dovedite, care nu numai că vor scădea kilogramele, dar vă vor recompensa și cu o viață mai sănătoasă și mai fericită.

1. Nu treceți la „dietă” Schimbați-vă obiceiurile alimentare – permanent! Regimul alimentar este doar o întrerupere temporară a obiceiurilor alimentare normale – tocmai cele care ar fi putut cauza o problemă cu greutatea în primul rând. Nu aveți nevoie de „dietă”, aveți nevoie de un nou stil de viață dietetic.

2. Mănâncă un mic dejun bun. Un mic dejun bun îți mărește energia, îți mărește atenția și îți întărește sentimentul de bine. Studiile au legat acum consumul unui mic dejun sănătos cu mai puține boli cronice, o viață mai lungă și o sănătate mai bună. Copiii care mănâncă un mic dejun bun se descurcă adesea mai bine la școală. Începeți ziua cu cereale integrale, pâine prăjită din integrale și câteva porții de fructe proaspete. Nivelul tău de energie va fi crescut toată dimineața.

Unul dintre lucrurile pe care clinicienii le-au descoperit este că aproape fiecare pacient care dorește să slăbească omite micul dejun. Oamenii cred că, dacă vor sări peste micul dejun, vor pierde în greutate. Dar, este opusul. Omiterea micului dejun încetinește rata metabolică, provocând arderea mai puține puținor calorii. În plus, cei care trec sar peste micul dejun tind să-l compenseze mai târziu în timpul zilei, de asemenea, mănâncă mai târziu noaptea. Deoarece sistemul digestiv se odihnește noaptea și în timpul inactivității, se ard mai puține calorii. Restul caloriilor va fi depozitat în organism ca grăsime. Deci, este opusul pe care ar trebui să-l urmărești. Cercetările arată că consumul celei mai grele consistente mese dimineața ajută la slăbit. Crește rata metabolică și o menține la normal. Micul dejun ar trebui să fie cea mai grea consistentă masă a zilei; între o treime și jumătate din totalul caloriilor pe zi. Acest lucru se datorează faptului că este mai probabil să arzi caloriile consumate dimineața în timp ce ești activ în restul zilei.

3. Renunță la obiceiul de a gusta câte ceva. Caloriile pe care le obțineți din gustări se pot adăuga la o masă suplimentară – una mare la astadestul de copioasă. Un studiu a arătat că femeile occidentale tindeau să gusteze 400-500 de calorii pe zi. Cu o rată de 500 de calorii pe zi, șapte zile pe săptămână, însumând 3500 de calorii, înseamnă că este posibil să câștigi o kilogramăun kilogram suplimentară în plus pe săptămână numai cu din gustări.

Majorității gustărilor le lipsește fibrele necesare pentru senzația de plenitudine pe care o numim sațietate. Nu numai asta, dar gustările sunt de obicei mai bogate în grăsimi, deoarece asta le face să aibă un gust mai bun. Este posibil să nu fiți pe deplin conștienți de cât de mult gustați până nu scrieți fiecare gustare pe tot parcursul zilei.

Mulți oameni își pot controla greutatea doar lovind obiceiul gustăriirenunțând la obiceiul de a avea gutări. Consumul de mese adecvate bogate în carbohidrați și fibre complexe vă va oferi energia constantă de care aveți nevoie pentru a o facerezista de la o masă la alta.

4. Consumați în principal alimente vegetale integrale nerafinate și neprocesate. Construiți-vă dieta în jurul fructelor, legumelor, cerealelor, leguminoaselor și altor alimente naturale. Sunt bogate în fibre, cu un conținut scăzut de grăsimi periculoase și vă vor umple cu mai puține calorii. Academia Națională de Științe recomandă americanilor să mănânce cinci sau mai multe porții de fructe și legume în fiecare zi. Unul dintre fructe ar trebui să fie bogat în vitamina C și una dintre legumele bogate în vitamina A. De asemenea, ei recomandă să consumați șase porții de fasole și boabe în fiecare zi. O porție este o bucată de fruct sau felie de pâine sau o jumătate de cană de mâncare. Acest lucru va reduce riscul de boli de inimă, cancer și obezitate. Alimentele nerafinate, cum ar fi măslinele, porumbul și semințele de susan, furnizează grăsimi fără a obține cantități excesive, așa cum se face atât de ușor atunci când se utilizează ulei. Zahărul, așa cum se găsește în fructe, nu este aproape atât de concentrat ca zaharurile rafinate care sunt folosite la gătit sau la prepararea bomboanelor, prăjiturilor etc. alimente nerafinate. Rafinarea alimentelor concentrează caloriile. Trebuie să mănânci o mulțime de spice boabe de porumb pentru a obține cât de multe calorii este sunt într-o lingură de ulei. O piersică oferă 30-40 de calorii, dar atunci când este consumată sub formă de conserve de piersici în apă cu zahăr, două jumătăți de piersici vor furniza 90 de calorii.

5. Reduceți uleiurile, unturile, sosurile și alte grăsimi. Evitați carnea cu un conținut ridicat de grăsimi, colesterol, uleiuri de gătit și de salată, sosuri, sosuri dressinguri și scurtări unturile – toate acestea au un conținut ridicat de calorii și nu au deloc fibre. Folosiți rar tartine paste tartinabile și nuci cu ușurință. Evitați prăjirea; se sotează în schimb cu puțină apă într-o tigaie antiaderentă. Pe lângă problema sa de a câștiga mai multminusul că te face să crești în greutate, prăjirea este un risc potențial de cancer. Acrilamida este un potențial cancerigen care se produce atunci când alimentele cu amidon (cartofi prăjiți, chipsuri de cartofi) sunt încălzite cu prăjire. Încercați rețete noi cu conținut scăzut de grăsimi, ușor de pregătit.

6. Bea apă. Corpurile noastre sunt formate din aproximativ 70% apă. Apa este necesară pentru aproape fiecare funcție a corpului. Trebuie să fim conștienți de nevoile corpului nostru și să le asigurăm. Adesea, sentimentele senzația de oboseală și foame sunt este în realitate mesaje semnal de sete. Bea opt sau mai multe pahare de apă pe zi. Majoritatea oamenilor nu beau suficientă apă. Beau Consumă mai multe băuturi răcoritoare, bere, cafea, ceai și alte băuturi decât consumă apă. Asta înseamnă că primesc o mulțime de calorii, dar nu prea multă nutriție. Consumul de băuturi încărcate cu calorii este o rețetă sigură pentru îngrășare. Treceți la apă – este băutura preferată a persoanei subțiri. Când aveți pofta de a mânca între mese, beți apă. Deseori credem că ne este foame și mâncăm – când, în realitate, deși este posibil să nu avem un sentiment de sete, corpul are nevoie de apă. Cel mai bun mod de a ști că beți o cantitate adecvată de apă este după culoarea urinei. Dacă este clară atunci înseamnă că beți suficientă apă și sunteți bine hidratat.

7. Exercițiu fizic zilnic. Un program regulat de exerciții fizice vă ajută să pierdeți în greutate prin stimularea metabolismului și întărirea mușchilor. De asemenea, vă crește energia și rezistența și vă ridică spiriteleîmbunătățește starea de spirit. Exercițiul este o investiție cu randament ridicat. Mergeți Faceți o plimbare după masă (cel mai bine este să nu zăboviți în bucătărie). Plimbările scurte după masă ajută digestia și ne ajută să păstrăm o atitudine pozitivă. Pentru fitness general, 30 de minute pe zi este un obiectiv bun. Dar persoanele care trebuie să slăbească trebuie să vizeze țintească mai sus. Faceți o oră pe zi. Acest lucru ar putea fi mersul pe jos sau grădinăritul.

8. Fără substanțe nocive. Nu permiteți substanțe nocive în corpul dumneavoastră, cum ar fi alcoolul, tutunul, cofeina și drogurile medicamentele inutile. Acestea sunt substanțe dependente, scumpe, care fie adaugă calorii unui corp supraîncărcat, fie ne cresc riscul de îmbolnăvire.

9. Mănâncă zilnic trei mese obișnuite. Consumați trei mese obișnuite pe zi, la o distanță de 5-6 ore, fără gustări între ele. Un mic dejun mai mare consistent și o masă la prânz, fără o masă seara sau poate ceva ușormai mică sau seara, va promova un somn mai bun și va oferi stomacului o odihnă bună odihnă. Dar, chiar și să mâncați două mese bune între 5 și 6 ore distanță este de preferat decât trei mese pe zi. Studiile arată că caloriile consumate după-amiaza târziu sau seara rămân la noi mai mult decât caloriile consumate mai devreme în timpul zilei. Seara, suntem, în general, mai puțin activi și nu avem nevoie de mai multe alimente și calorii. Unii oameni consideră că postul din mâncare pentru o zi în fiecare săptămână îi aduce beneficii.

10. Încrede-te în Dumnezeu pentru ajutor. Curajul și credința în puterea vindecătoare a lui Dumnezeu sunt de mare importanţă. Celor mai mulți dintre noi le lipsește ceea ce este necesar pentru a alege întotdeauna cele mai bune alimente sau a le consuma în cantitatea potrivită. Domnul nostru iubitor tânjește să ne ajute să obținem victoria asupra sinelui. Revendicați promisiunile puternice din Biblie și lucrurile puterniceplanuri mari pot fi realizate! Amintiți-vă că munca sedentară, televizorul, computerele, internetul și disponibilitatea ușoarăaccesibilitatea crescută a alimentelor bogate în calorii creează nu numai adulți obezi, ci și copii super-grași. Acești copii sunt pre-expuși la o serie de boli conexe, precum și la probleme psihologice grave.

Fii un exemplu bun. O sănătate bună este o afacere de familie. Vă arătăm o cale. Centrul de Sănătate Speranța oferă o modalitate naturală de a începe o inversare a supraponderalității. Aplicând un NEWSTART sănătos – stil de viață și remedii naturale, mulți oameni au experimentat deja o greutate optimă și o reducere drastică a medicamentelor lor!

Dacă suferiți de stres și de supraîncărcarea constantă a vieții de zi cu zi, și dvs. veți găsi această sesiune de stil de viață NEWSTART o oportunitate excelentă de odihnă și relaxare atât de necesare, timp în care vă puteți reorienta viața.

La ce vă puteți aștepta în timpul programului dvs. de 10 zile.

 1.  Cazare într-o pensiune confortabilă
 2.  Mese sănătoase delicioase în fiecare zi
 3.  Cursuri practice de gătit
 4.  Seminarii pe diverse teme
 5.  Aplicarea unor remedii naturale de încredere pentru a inversa supraponderalitatea, cum ar fi:
 • Hidroterapie
 • Masaje (de ex. Masaj clasic, drenaj limfatic)
 • Fito-terapie (preparate pe bază de plante, care nu trebuie confundate cu homeopatia)
 • Exerciții
 • Exerciții în aer liber în natură: mers pe jos, nordic walking

Pe lângă problema greutății, vom avea grijă de tulburările secundare, cum ar fi:

 • Tensiune arterială crescută
 • Diabet
 • Probleme cu inima
 • Gută
 • Osteoartrita
 • Alergii
 • Niveluri ridicate de grăsime din sânge
 • Dureri de spate

Luați-vă timp pentru un nou început către o viață mai sănătoasă și mai fericită.