/
927 Views0

INTERVIU cu Ruxanda Cheibaș, 23 ani

  1. V.: – Împreună cu noi avem o tânără aici, la Centrul de Sănătate, și am dori să aflăm câte ceva despre ea. Bună ziua!
  2. R.: – Bună ziua!
  3. V.: – Spune, cum te numești?
  4. R.: – Mă numesc Ruxanda și sunt studentă în Londra la instituția BIMM.

S.V.: – Foarte interesant. Ce te-a determinat să vii aici?

C.R.: – De fapt, a fost o situație neașteptată. Mama și sora mea au auzit de la cineva despre acest sanatoriu și mi-au sugerat că ar fi bine ca în vacanța mea să vin aici pentru câteva zile.

S.V.: – Foarte bine. Ce poți să spui despre procedurile de care ai avut deja parte, despre condițiile care sunt aici, despre hrană?

C.R.: – A fost totul foarte bine, și nu doar fizic a fost plăcut, ci și emoțional. Am reușit să scap cumva de stresul adunat în timpul studiului. Iar în ce privește hrana, mi-a plăcut foarte mult, pentru că deja nu mai mănânc carne de un an și trecând la un regim vegetarian, am observat că mă simt mult mai bine fizic și în general la toate nivelele simt o schimbare.

S.V.: – Foarte bine. Crezi că tinerii au nevoie de așa centre ca acesta?

C.R.: Cu siguranță că da, pentru că nu doar este o perioadă în care ne bucurăm pentru câteva zile și ne refacem fizic, ci aici căpătăm niște obișnuințe care sunt de folos pentru toată viața.

S.V.: – Ce-ai transmite tinerilor care se simt tari, se simt foarte sănătoși în momentul dat?

C.R.: – Eu cred că asta ține foarte mult de vârsta pe care o avem. Acum probabil sănătatea ne permite să facem tot felul de lucruri, însă în timp cred că tot ceea ce semănăm acum, va da rezultate, și în dependență de ceea ce semănăm, aceea vom culege. De aceea cred că ar trebui să semănăm sănătate în primul rând.

S.V.: – Merită ca tinerii să vină la acest Centru pentru a se odihni?

C.R.: – Da.

S.V.: – Ce efecte ai simțit tu până acum?

C.R.: – Am început să dorm noaptea, ceea ce nu reușeam în Londra, pentru că mă culcam foarte târziu și îmi era foarte greu să mă scol dimineața, însă acum merg la culcare la ora 21.00, ceea ce este absolut uimitor, pentru că nu știu când m-am culcat ultima dată la această oră. Și în general mă simt plină de viață și simt că pot să mai studiez încă un semestru foarte intens, adică mă simt aptă de studii.

S.V.: – Ne bucurăm că ai vizitat acest Centru. Ne bucurăm pentru zâmbetul pe care l-ai împărtășit oamenilor. Îți dorim multă sănătate, succese și mari realizări.