/
834 Views0

Cu „Speranța” la viață sănătoasă

Reclama Centrului de Sănătate și Medicină Preventivă „Speranța” din Sărata Nouă, raionul Leova, în ziarul nostru raional a servit drept imbold pentru acest răvaș. Vreau să vă povestesc despre acest centru tânăr, care activează doar de doi ani, în care am făcut tratament deja de trei ori.

Cândva aici era o tabără de odihnă pentru copii, care cu timpul s-a distrus. O doamnă cu numele Magdalena, româncă de origine, a fondat acest Centru de Sănătate care este unic în felul său, îmbinând armonios tratamentul, alimentația sănătoasă și hrana spirituală. În acest loc m-am simțit liniștită și împăcată. Dimineața, când deschideam ferestrele, mă îmbăta un aer proaspăt de flori de salcâm și de liliac, iar păsările ciripeau atât de tare și plăcut, că uitam de toate problemele cotidiene.

La „Speranța” toată lumea cântă, zâmbește, este pozitivă și prietenoasă. Aici nu găsești scaune lângă cabinetul de proceduri, fiindcă nu există rânduri, totul e gândit pentru binele și comoditatea pacienților. Dimineața, la ora 6.00, ne deștepta clopoțelul. Făceam cu toții exerciții fizice în aer liber, apoi beam un pahar de suc de pătrunjel proaspăt pregătit. Am fost pe la multe sanatorii, dar aici pentru prima dată am întâlnit această dietă vegetariană, hrană sănătoasă pentru organismul nostru.

Îmi plăceau mult plimbările colective după masă prin pădure, discuțiile la ceaiul de la ora 18.00.  Atunci m-am gândit să propun prietenilor mei acest mod de viață sănătos. Zis și făcut: deja și-au întremat sănătatea în acest centru aproape 10 locuitori ai orașului Ștefan-Vodă și toți s-au întors acasă cu cele mai bune impresii.

Pentru mine a fost o odihnă minunată, sunt recunoscătoare personalului calificat pentru profesionalism, atitudine respectuoasă și condițiile create pentru pacienți. Recomand tuturor Centrul „Speranța”.

Olga Fesic, Președintele Asociației Invalizilor din or. Ștefan-Vodă.