/
977 Views0

Bună ziua! Mă numesc Kurtmann Mariana și sunt din Focșani, România. Sunt matematician informatician, actualmente pensionar. Mă atrage ideea de viață sănătoasă și tot timpul m-am străduit să duc o astfel de viață. Dar cum totdeauna viața nu este liniară, sunt și suișuri și coborâșuri, n-am reușit tot timpul să-mi respect dorințele. Este prima dată când sunt într-un centru de recuperare. Am optat pentru acesta deoarece pe lângă procedurile speciale, totul este combinat cu alimentația vegetariană sănătoasă. Aici am găsit mai mult decât mă așteptam. Meniurile, deși sunt bazate pe vegetale, modul cum sunt preparate dar și diversitatea lor, le fac atrăgătoare, extrem de gustoase. Programul zilnic, ceaiul personalizat, lecțiile educaționale despre viață și sănătate sunt ceva nou și binevenit. În plus faptul că există și ora de bucătărie care oferă detalii despre modul de preparare a hranei epuizează curiozitățile gastronomice, știut fiind că în cultura noastră multe din aceste practici sunt necunoscute.

În ce privește procedurile, eu nu am fost în alte centre de recuperare și din părerile altora procedurile sunt diferite. Plecând de la gimnastica de dimineață (înviorarea) care dă startul zilei, continuând cu gimnastica din sală, apoi cu masajul, băile de picioare și toate celelalte proceduri, toate sunt astfel gândite și programate încât după doar 5 zile mă simt alt om, parcă am renăscut. Toate sunt necesare și suficiente pentru ca să înțelegi că prelungind după plecare, acasă, un astfel de stil de viață, poți avea o sănătate bună și un trai liniștit până la o vârstă înaintată.

Personalul este drăguț, zâmbitor, mărinimos, cinstit, sufletist, suntem bine tratați, serviți, indiferent de situație. În funcție de ceea ce am cunoscut aici, cum spuneam mai sus procedurile, personalul, lecțiile de viață și de medicină, imnul care te trezește la acțiune, la bucurie și nu în ultimul rând condițiile de sejur, mă determină să recomand Centrul „Speranța” tuturor celor care își doresc să se recupereze într-un mod natural și într-un mediu excepțional. În mod sigur voi mai reveni aici și voi recomanda și altora să vină!