Haideți să vedem cum arată o zi la Centrul „Speranța” din Sărata Nouă. Deșteptarea se face la ora 6.00. Înainte de înviorare, pacienții beau un suc special. După asta, „marele dejun”, fiindcă acesta, la fel ca și prânzul consistent, este obligatoriu, dar cina este opțională. Cine vrea să scape de niște kilograme, renunță la cină.

După dejun, în fiecare zi, dr. Iurie Cușnir ține o lecție despre cele mai răspândite boli, despre cauzele apariției lor și despre căile de evitare a acestora. Lecția este interactivă, pacienții având posibilitatea să adreseze întrebări, să abordeze aspecte care îi preocupă.

Apoi, începe programul individual al fiecărui pacient, prescris de medic în funcție de afecțiunile sau problemele de sănătate cu care se confruntă omul. Bineînțeles, mai au loc, în grupuri, ora de sport în sala de forță, precum și plimbarea de după prânz. După plimbare, continuă programul individual de proceduri.

Aici se fac fac diverse proceduri – masaje relaxante suedeze, care scot tensiunea musculară și relaxează întreg organismul, Împachetări alternative (rece-cald), datorită cărora crește imunitatea de patru ori, masaje cu gheață care ajută la diminuarea durerilor mari de spate și de articulații. Se mai efectuează masaje cu parafină, se pun cataplasme cu lut.  Lutul are proprietăți curative deosebite, care acționează în timp și rezolvă pe cale naturală problemele la articulații. Se aplică și cataplasme cu cărbune, îndeosebi la oamenii care au răni, și se fac băi de cărbune persoanelor bolnave de cancer.

Pacienții mai beneficiază de proceduri, cum ar fi hidromasajul, sauna, băi alternative de picioare, de mâini și de șezut. Se mai face baie cu apă fierbinte pentru a mări treptat temperatura corpului până la 40 de grade. E o procedură mai complicată, strict monitorizată de lucrătorul medical. Se face în cazul bolilor grave sau când în organism sunt prezenți diverși viruși care nu rezistă la temperatura corpului atât de mare.

Seara, înainte de cină, se organizează „ceaiul de la ora 6”, cu discuții interesante pe diverse teme. Cei care doresc, iau lecții de gastronomie, pentru un mod de viață sănătos. La centrul „Sănătatea”, toate alimentele sunt vegetariene, naturale, majoritatea dintre fructe și legume ele fiind cultivate chiar pe teritoriul stațiunii. După cină, cu toții sunt invitați la al doilea seminar medical.